Logo
Zingen van Zijn lijden


Zingen van Zijn lijden
____

Overdenking voor 27 juni | Door Charles Spurgeon
 

Toen ging Jezus met hen naar een plaats die Gethsémané heette. (Mattheüs 26:36—56)

Lees verder Mattheüs 27:35—56.

Kijk in die tuin. Kijk naar Christus. “Let toch scherp op Hem Die zo'n tegenspraak van de zondaars tegen Zich heeft verdragen” (Hebreeën 12:3). Kijk naar de Verlosser, waak met de Verlosser. 

Broeders en zusters, ik wil het zo nadrukkelijk mogelijk zeggen zodat je het niet zult vergeten. Ken het lijden van je Heere. Ga naar het kruis, maar wees dan niet tevreden, neem het kruis op je schouders, laat jezelf vastmaken aan dat kruis, zoals Paulus het zei, “Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij” (Galaten 2:20).

Ik weet niet of ik in lange tijd iets zoeters gedaan heb dan een paar weken geleden toen ik onder de dichters op zoek was naar hymns over het lijden van de Heere. Ik probeerde er van te genieten terwijl ik ze uitzocht en ik probeerde in de stemming te komen waarin de dichters waren toen zij die zongen. Geloof me, er is geen fontein met zulk zoet water dan de fontein die opspringt van Golgotha, aan de voet van het kruis.

Hier hebben we een uitzicht wat verbazingwekkender en meer betoverend is dan het uitzicht vanaf de berg Pisga. Ga in de zijde van Christus, het is de kloof in de rots waarin je mag schuilen tot de storm voorbij is. Leef in Christus, leef dichtbij Christus. Laat dan de strijd maar komen, dan zul je overwinnen zoals Hij overwon. En als je bezweet en opstaat van je doodstrijd zul je zelfs gaan om de dood zelf te ontmoeten met een kalme uitdrukking op je gezicht. Dan zul je zeggen, “Mijn Vader, laat niet mijn wil, maar Uw wil geschieden.”

Ter overdenking: De recente zoektocht naar hymns was waarschijnlijk de voorbereiding voor Our Own Hymnbook wat Spurgeon samenstelde en in september 1866 publiceerde. Is er in de lofzangen en geestelijke liederen die je graag zingt een belangrijke plaats voor de Heere Jezus Christus, Zijn dood en de verlossing van zondaren (Openbaring 5:9,12) of gaan ze meer over jezelf en je eigen ervaringen?

Preek nr. 693
27 juni (onbekende datum)

______________________________