Logo
Zijn timing is volmaakt

 

Zijn timing is volmaakt
____

Overdenking voor 19 juli | Door John Piper | Desiring God

 

Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen te worden op het juiste tijdstip. (Hebreeën 4:16)

Elk dienen is in de toekomst — een moment uit de buurt, een maand, een jaar of tien jaar. We hebben ruim de tijd om te klagen over onze ontoereikendheid. Wanneer dit gebeurt moeten we ons wenden tot het gebed. 

Gebed is de vorm van geloof die ons vandaag verbindt met de genade die ons toereikend zal maken voor de bediening van morgen. Timing is alles. 

Wat als genade te vroeg of te laat komt? De traditionele vertaling van Hebreeën 4:16 verbergt een hele kostbare belofte voor ons in dit verband. We hebben een meer letterlijke vertaling nodig om deze te zien. 

De meer traditionele vertaling is: “Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen te worden in de tijd van nood”  Het originele Grieks achter de zin “en genade te vinden om geholpen te worden in de tijd van nood” wordt letterlijk vertaald als: “en genade te vinden voor goed getimede hulp.” 

Het punt is dat gebed een manier is om toekomstige genade te vinden voor goed getimede hulp. Deze hulp komt altijd op tijd van de “troon van de genade.” Het stukje “troon van de genade” betekent dat toekomstige genade van de Koning van het universum komt, die de tijden “in Zijn eigen macht gesteld heeft” (Handelingen 1:7).

Zijn timing is volmaakt, maar het is niet vaak onze tijd: “Want duizend jaren zijn in Uw ogen als de dag van gisteren, wanneer die voorbijgegaan is” (Psalmen 90:4). Op globaal niveau stelt Hij tijden voor volken om te op te komen en weer weg te vallen (Handelingen 17:26). En op persoonlijk niveau: “Mijn tijden zijn in Uw hand” (Psalmen 31:16).

Als we aan de timing van toekomstige genade denken, moeten we denken aan de “troon van de genade.” Niets kan Gods plan om genade te zenden belemmeren wanneer het de beste tijd voor ons is. Toekomstige genade is altijd goed op tijd.

__