Logo
Wat het betekent om God lief te hebben

 

Wat het betekent om God lief te hebben
____

Overdenking voor 9 mei | Door John Piper | Desiring God

 

O God, U bent mijn God! U zoek ik vroeg in de morgen; mijn ziel dorst naar U, mijn lichaam verlangt naar U in een land, dor en dorstig, zonder water. Zo heb ik U in het heiligdom aanschouwd, Uw macht en Uw heerlijkheid gezien. (Psalm 63:2-3)

Alleen God kan een hart zoals dat van David verzadigen. En David was een man naar Gods hart. Daarvoor zijn we geschapen.

Dit is de essentie van wat het betekend om God lief te hebben — verzadigd te zijn in Hem. In Hem!

God liefhebben houdt in dat je Zijn bevelen gehoorzaamt; het houdt in dat je heel Zijn woord geloofd; het houdt in dat je Hem dankt voor Zijn gaven; maar de essentie van wat het is om God lief te hebben is genieten van alles wat Hij is. En het is dit genieten van God wat Zijn waarde het meest verheerlijkt. 

Dit weten we allemaal zowel intuïtief als vanuit de Schrift. Voelen wij ons het meest vereerd door de liefde van hen die ons bedienen vanuit de beperkingen van hun plicht of vanuit de vreugde van gemeenschap?

Mijn vrouw is het meest vereerd wanneer ik zeg: “Het maakt mij gelukkig om bij jou te zijn.”  Mijn geluk is een echo van haar uitmuntendheid. En zo is het bij God. Hij is het meest verheerlijkt in ons wanneer wij het meest verzadigd zijn in Hem. 

Niemand van ons is al voldoende verzadigd in God. Soms ben ik verdrietig over het mopperen van mijn hart als ik wat aardse gemakken verlies. Maar ik heb geproefd dat de Heere goed is. Door Gods genade ken ik nu de fontein van eeuwige vreugde. 

En daarom hou ik er van om mijn dagen door te brengen met het lokken van mensen in die vreugde tot ze zeggen: “Eén ding heb ik van de HEERE verlangd, dát zal ik zoeken: dat ik wonen mag in het huis van de HEERE, al de dagen van mijn leven, om de lieflijkheid van de HEERE te aanschouwen en te onderzoeken in Zijn tempel” (Psalm 27:4).

__