Logo
Wat drijft je om te dienen?

 

Wat drijft je om te dienen?
____

Overdenking voor 13 juli | Door John Piper | Desiring God

 

Want wie in zijn eigen vlees zaait, zal uit het vlees verderf oogsten; maar wie in de Geest zaait, zal uit de Geest het eeuwige leven oogsten. (Galaten 6:8)

Geloof heeft een onverzadigbare honger om zoveel van Gods genade te ervaren als mogelijk is. Daarom reikt geloof naar de rivier waar Gods genade het meest vrij stroomt, namelijk, de rivier van liefde. 

Welke kracht zal ons uit onze genoeglijke woonkamer drijven zodat we de ongemakken en het lijden op ons nemen die de liefde vraagt?

Wat drijft ons…

om vreemden te groeten wanneer we verlegen zijn?

om naar een vijand te gaan en te pleiten voor verzoening wanneer we verontwaardigt zijn?

om tienden te geven als we het nooit geprobeerd hebben?

om met onze collega’s over Christus te spreken?

om nieuwe buren uit te nodigen voor een Bijbelstudie?

om culturen te kruisen met het evangelie?

om een nieuwe bediening te beginnen voor alcoholisten?

om een avond in een busje te rijden?

om een ochtend te investeren in het bidden voor vernieuwing?

Geen van deze kostbare daden van liefde gebeuren zomaar. Ze worden gedreven door een nieuwe begeerte — de begeerte van het geloof voor de volle ervaring van Gods genade. 

Geloof houdt er van om op God te vertrouwen en om Hem wonderen in ons te zien werken. Daarom drijft geloof ons in de stroom waar de kracht van Gods toekomstige genade het meest vrij stroomt — de stroom van liefde.

Ik denk dat dit is wat Paulus bedoelde toen hij zei dat we “in de Geest [moeten] zaaien” (Galaten 6:8). Door het geloof moeten we onze zaden van energie planten in de voren waar we van weten dat de Geest daar aan het werk is om vruchten te dragen — de voren van liefde. 

__