Logo
Wat de opstanding betekent

 

Wat de opstanding betekent
____

Overdenking voor 19 augustus | Door John Piper | Desiring God

 

Als u met uw mond de Heere Jezus belijdt en met uw hart gelooft dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult u zalig worden. (Romeinen 10:9)

De opstanding betekent dat God voor ons is. Hij wil Zich met ons verenigen. Hij wil al ons gevoel van verlatenheid en vervreemding overwinnen. 

De opstanding van Jezus is Gods verklaring aan Israel en de wereld dat we ons niet naar de heerlijkheid kunnen werken maar dat Hij het onmogelijke wil doen om ons daar te krijgen.

De opstanding is de belofte van God dat iedereen die op Hem vertrouwd de begunstigde is van Gods kracht die ons zal leiden op het pad van de gerechtigheid en door de vallei van de dood. 

Daarom is het geloven met het hart dat Jezus is opgestaan uit de doden veel meer dan het aanvaarden van een feit. Het betekent dat je er op vertrouwt dat God voor jou is, dat Hij Zich met jou verenigt, dat Hij je leven verandert en dat Hij je bewaart voor de eeuwige vreugde. 

Het geloven in de opstanding betekent te vertrouwen op alle beloften van leven, hoop en gerechtigheid waar de opstanding voor staat. 

Het betekent zo overtuigd te zijn van Gods kracht en liefde dat geen angst voor werelds verlies of begeerte naar wereldse winst ons zal verleiden om Hem ongehoorzaam te zijn.

Dat is het verschil tussen Satan en de heiligen. O, ik hoop dat God ons hart zal besnijden om Hem lief te hebben en te rusten in de opstanding van Zijn Zoon.

__