Logo
Waarom je toegeeft aan seksuele zonden

 

Waarom je toegeeft aan seksuele zonden
____

Overdenking voor 16 augustus | Door John Piper | Desiring God

 

Doe mij vreugde en blijdschap horen; laat de beenderen zich verheugen die U verbrijzeld hebt… Geef mij de vreugde over Uw heil terug, ondersteun mij met een geest van vrijmoedigheid. (Psalm 51:10,14)

Waarom roept hij niet om seksuele terughoudendheid? Waarom bid hij niet om mensen die hem ter verantwoording roepen? Waarom bid hij niet voor de bescherming van zijn ogen, voor gedachten die vrij zijn van seks? In deze psalm van belijdenis en berouw nadat hij in wezen Bathseba heeft verkracht, zou je eigenlijk denken dat David om zoiets zou vragen. 

De reden hiervoor is dat hij weet dat seksuele zonde het symptoom is en niet de ziekte zelf. 

Mensen laten seksuele zonden toe omdat ze de volheid van vreugde en blijdschap in Christus niet hebben. Hun geest is niet standvastig, stevig en vastgesteld. Ze wankelen. Ze worden verleid en geven toe omdat God niet de plaats in onze gevoelens en gedachten heeft die Hij zou moeten hebben. 

David wist dit over zichzelf. Het is ook waar voor ons. David laat ons door de manier waarop hij bid zien wat de werkelijke behoefte is van hen die seksueel zondigen — vreugde in God.

Dit is een diepe wijsheid voor ons.

__