Logo
Waarom je een lichaam hebt

 

Waarom je een lichaam hebt
____

Overdenking voor 3 augustus | Door John Piper | Desiring God

 

U bent immers duur gekocht. Verheerlijk daarom God in uw lichaam en in uw geest, die van God zijn. (1 Korinthe 6:20)

God heeft het fysiek-materiële universum niet tegen wil en dank geschapen. Hij had een doel, namelijk om manieren toe te voegen waarop Zijn eer wordt geëxternaliseerd en zich manifesteert. “De hemel vertelt Gods eer, het gewelf verkondigt het werk van Zijn handen” (Psalm 19:2).  

Onze lichamen passen in dezelfde categorie van fysieke dingen die God met deze reden geschapen heeft. Hij heeft Zich niet teruggetrokken van het plan om Zichzelf te verheerlijken door de mens en het menselijke lichaam. 

Waarom doet God al deze moeite om als het ware Zijn handen vuil te maken met ons rottende en met zonden bevlekte vlees, om het te herstellen in een opwekt lichaam en het te bekleden met onsterfelijkheid? Antwoord: Omdat Zijn Zoon de prijs van de dood betaald heeft zodat Zijn Vaders doel voor het materiële universum vervuld kon worden, namelijk dat Hij er door verheerlijkt wordt, inclusief door onze lichamen, voor eeuwig en altijd. 

Dat is wat de tekst zegt: “U bent immers duur [met de dood van Zijn Zoon] gekocht. Verheerlijk daarom God in uw lichaam.” God zal het werk van Zijn Zoon niet negeren of onteren. God zal het werk van Zijn Zoon eren door onze lichamen op te wekken uit de dood en we zullen onze lichamen gebruiken om Hem voor eeuwig en altijd te verheerlijken.

Dat is de reden waarom je nu een lichaam hebt. En dat is waarom het opgewekt zal worden en als Christus’ verheerlijkt lichaam zal zijn. 

__