Logo
Waar geloof vs. vals geloof

 

Waar geloof vs. vals geloof
____

Overdenking voor 27 mei | Door John Piper | Desiring God
 

Zo zal ook Christus, Die eenmaal geofferd is om de zonden van velen weg te dragen, voor de tweede keer zonder zonde gezien worden door hen die Hem [reikhalzend, NIV] verwachten tot zaligheid. (Hebreeën 9:28)

De vraag voor ons allemaal is: Zijn wij begrepen in de ‘velen’ van wie Hij de zonden wegdroeg? En zullen wij gered worden bij Zijn komst ‘tot zaligheid’?

Het antwoord van Hebreeën 9:28 is: ‘Ja’, als we Hem met reikhalzend uitzien verwachten.’ We kunnen weten dat onze zonden weggedragen zijn en dat we veilig zijn in het oordeel, als we zodanig op Christus vertrouwen dat het ons doet verlangen naar Zijn komst. 

Er is een vals geloof dat beweert in Christus te geloven, maar slechts een brandverzekering is. Vals geloof ‘gelooft’ alleen om aan de hel te ontsnappen. Het heeft geen echt verlangen naar Christus. In werkelijkheid heeft dat geloof liever dat Hij niet komt, zodat we nog zoveel mogelijk aards plezier kunnen hebben. Dit laat zien dat het hart niet met Christus is, maar in de wereld. 

De vraag voor ons is dus: verlangen we begerig naar de komst van Christus? Of willen we dat Hij nog even wacht, zodat we onze liefdesrelatie met de wereld kunnen voortzetten? Dat is de vraag die de echtheid van het geloof test. 

Laten we dus zijn als de Korinthiërs die reikhalzend naar de openbaring van onze Heere Jezus Christus uitzien (1 Korinthe 1:7, en als de Filippenzen van wie het burgerschap echter in de hemelen is, waaruit ze reikhalzend uitzien naar de Zaligmaker, namelijk de Heere Jezus Christus’ (Filippenzen 3:20). 

Daar gaat het om. Verlangen we naar Zijn komst? Of hebben we de wereld lief en hopen we dat onze plannen niet onderbroken zullen worden door Zijn komst? De eeuwigheid hangt af van deze vraag.

__