Logo
Vergeven om Jezus’ wil

 

Vergeven om Jezus' wil
____

Overdenking voor 28 augustus | Door John Piper | Desiring God

 

Om Uws Naams wil, HEERE! zo vergeef mijn ongerechtigheid, want die is groot. (Psalm 25:11)

De gerechtigheid van God is de oneindige ijver, vreugde en het genoegen wat Hij heeft in wat uiterst waardevol is, namelijk Zijn eigen perfectie en waarde. En als Hij ooit in tegenstelling tot Zijn eeuwige passie voor Zijn eigen volmaaktheden zou handelen, dan zou Hij onrechtvaardig zijn, Hij zou een afgodendienaar zijn. 

Hoe zal een rechtvaardige God ooit Zijn liefde tonen aan zondaren als wij, die Zijn volmaaktheden hebben geminacht? Maar het wonder van het evangelie is dat in deze Goddelijke gerechtigheid ook de basis ligt voor onze verlossing. 

De eeuwige hoogachting die de Vader heeft voor de Zoon maakt het voor mij, een goddeloze zondaar, mogelijk om bemind en aanvaard te worden in Zijn Zoon, want in Zijn dood rechtvaardigde Hij de waarde en heerlijkheid van Zijn Vader. 

Nu kan ik met een nieuw inzicht het gebed van de psalmist bidden: “Om Uws Naams wil, HEERE! zo vergeef mijn ongerechtigheid, want die is groot.” Het nieuwe inzicht is dat Jezus nu betaalt heeft voor de zonden en dat de eer van de Vader is gehandhaafd zodat onze zonden vergeven zijn “om Zijns Naams wil” (1 Johannes 2:12).

Het oneindige genoegen van de Vader in Zijn eigen volmaaktheden is de bron van onze eeuwige vreugde. Het feit dat het welbehagen van God in Zijn Zoon genoegen is in Zichzelf is geen ijdelheid. Het is het evangelie.

__