Logo
Slava Bogu (God zij dank)

“Welzalig de mens van wie de kracht in U is – in hun hart zijn de gebaande wegen. Gaan zij door het dorre dal van de moerbeibomen, dan maken zij God tot hun bron; ook zal de regen hen overvloedig bedekken.” (Psalm 84:6—7)

De Vredevorst kwam en brak door de storm in mijn lichaam en mijn ziel. Hij droeg me als de wolken en bracht me in een land waar koninkrijken en handelaren sporen van rijkdom achtergelaten hadden, ze waren allemaal vergaan. De huidige heerser hield in elke straat zijn ogen scherp gericht op haar bewoners en wilde als God controle over alles wat er in zijn land gebeurde.

De Heere bracht me bij de vriendelijke en beschaafde bewoners van het land die vreugde vonden in het weven van vloerkleden vol mooie vormen. Veel bewoners werkten voor de heerser op de katoenplantages en anderen, gekleed in schitterende en kleurrijke gewaden, verkochten in de heerlijk geurende bazaar hun ronde broden, kruiden en hun thee.

Ondanks deze kunstmatige kleuren en vormen was het land grijs, droog en vormloos. Een dor dal met hier en daar een moerbeiboom. Eerst zag ik nergens een teken van eeuwig leven. Maar in die dorre donkerheid wees God me op een smal spoor van verlossend licht en leven. Gods Geest had geregend over het dorre dal en leven gegeven wat Hem verheerlijkt. Hij had door Christus bloed, voor altijd kleur en vorm aangebracht in de harten van zondaren. Ze hadden God tot hun bron gemaakt, Hij was nu hun kracht. Christus Jezus was de bron geworden van hun vredige vreugde en gelukkige liefde voor God en hun medemens.

Vredige vreugde en gelukkige liefde ondanks de verdrukking door de heerser van het land. Hij nam hun vrijheid en bezittingen en de Heere leerde het mij: “Want dat is genade, als iemand om het geweten voor God dingen verdraagt die hem pijn doen, en daarbij ten onrechte lijdt” (1 Petrus 2:19). Zo volgen ze Christus in Zijn voetsporen, zo getuigen ze van Hem en brengen ze verloren schapen terug bij de grote en heerlijke Herder. Wat de heerser van dat land ook zal bedenken, God zal verheerlijkt worden. Wat die heerser betreft wordt Hij wel gelasterd en vernederd, maar wat deze bewoners betreft wordt Hij verheerlijkt en verhoogd!

In deze vredige vreugde dacht ik terug aan mijn vaderland en God liet het me zien: we zijn in slaap gevallen. We hebben zwaar gezondigd, we hebben God weggedaan als een verzinsel van mensen. We zijn onze zogenaamde vrijheid vanzelfsprekend gaan vinden en hebben overal al een oplossing voor waardoor we God niet meer nodig denken te hebben. We zijn vastgegroeid aan dat wat God ons gegeven heeft waardoor we meer houden van dat wat ons gegeven is dan van Hem die het ons gegeven heeft. We zijn blind geworden voor de zielen die Christus Jezus, zonder dat we ze van Hem verteld hebben, in Zijn woede zullen ontmoeten. Want we zullen Hem allemaal ontmoeten wanneer de tijd veranderd zal zijn in de eeuwigheid. Alleen door Gods genadige ingrijpen zullen we wakker worden, ons bekeren, de verloren zielen zien en ze opzoeken om ze van Christus Jezus te vertellen, Die aan het kruis de schuld van iedereen die het geloofd gedragen heeft. Nu kunnen we Hem nog in zijn liefde ontmoeten zodat we eeuwig van Zijn liefde kunnen genieten.

O Heere geef ons mogelijkheden en een hart om in liefde te getuigen van de waarheid in de woorden en het leven van Christus Jezus — komt het door verdrukking dan komt het door verdrukking — maar geef het uit genade. Kom met kracht en laat Uw Naam verheerlijkt worden en Uw Koninkrijk komen!

Op de laatste dag nam God me weer in Zijn handen. Hij droeg me als de wolken en bracht me veilig in mijn vaderland. Daar liet de Heere mij nog iets zien. Ik begon te spreken van de verdrukking waardoor de bewoners van het dorre dal Jezus nog beter leerden kennen. De bewoners van het dorre dal spraken echter van de God Die hun in de verdrukking Jezus leerde kennen. Ze dankten Hem voor alles wat hen overkwam en voor wat Jezus had gedaan. Ik verheerlijk zo snel het middel wat God gebruikt en niet de ontzagwekkend heerlijke God Die het middel gebruikt voor het welzijn van iedereen die in Hem gelooft. Zij loofden de God van het universum Die alles mee doet werken voor hun eeuwige welzijn.

O Heilige Vader vergeef, in Jezus Naam, mijn vleselijke denken. Leer me U te verheerlijken in alles wat ik zeg en doe, ook hardop. Open mijn ogen zodat ik zal zien dat uit U, door U en tot U alle dingen zijn. Slava Bogu - Uw Naam zal ik eeuwig danken want U bent de bron van mijn kracht, Uw bloed is mijn leven en Uw Geest is de troost voor mijn hart. Amen.

___

Deze reis werd georganiseerd door Friedensstimme. Zij ondersteunen Christenen in de voormalige Sovjet-Unie. Tijdens deze reis hebben we een documentaire opgenomen waarbij we mooie en leerzame ontmoetingen mochten hebben.

Hier geef ik je alvast een kleine indruk van de cultuur, het land en de reis.

Kijk voor meer informatie over Friedensstimme op: friedensstimme.nl