Logo
Onze zwakheid openbaart Zijn waarde

 

Onze zwakheid openbaart Zijn waarde
____

Overdenking voor 1 augustus | Door John Piper | Desiring God

 

Mijn genade is voor u genoeg, want Mijn kracht wordt in zwakheid volbracht. (2 Korintiërs 12:9)

Gods bedoeling met lijden is dat het Christus’ waarde en kracht vergroot. Dit is genade want het is de grootste vreugde voor Christenen om Christus in ons groot gemaakt te zien worden. 

Toen de Heere Jezus aan Paulus vertelde dat de “doorn in zijn vlees” niet weggenomen zou worden, ondersteunde Hij Paulus’ geloof door uit te leggen waarom. De Heere zei: “Mijn genade is voor u genoeg, want Mijn kracht wordt in zwakheid volbracht” (2 Korintiërs 12:9). God zorgde er voor dat Paulus zwak was zodat hij Christus kracht zou zien. 

Als we het gevoel hebben en er uit zien alsof we voor onszelf kunnen zorgen, zullen wij de eer krijgen en niet Christus. Daarom kiest Christus het zwakke van de wereld “opdat geen vlees voor Hem zou roemen” (1 Korintiërs 1:29). En soms maakt hij schijnbaar sterke mensen zwakker zodat de Goddelijke kracht des te sterker naar voren zal komen. 

We weten dat Paulus dit als genade ervaart omdat hij zich erin verheugd: “Daarom zal ik veel liever roemen in mijn zwakheden, opdat de kracht van Christus in mij komt wonen. Daarom heb ik een behagen in zwakheden: in smadelijke behandelingen, in noden, in vervolgingen, in benauwdheden, om Christus' wil. Want wanneer ik zwak ben, dan ben ik machtig” (2 Korinthe 12:9-10).

Leven door geloof in Gods genade betekent verzadigd te zijn met alles wat God voor ons is in Christus. Daarom zal het geloof niet terugschrikken van dat wat alles wat God voor ons is in Jezus aan ons geopenbaard en vergroot. Dat is wat onze eigen zwakheid en lijden doet.

__