Logo
Ons Geluk Is Zijn Heerlijkheid


Overdenking voor 28 september | Door John Piper | Desiring God


Maar u, wanneer u bidt, ga in uw binnenkamer, sluit uw deur en bid tot uw Vader, Die in het verborgene is; en uw Vader, Die in het verborgene ziet, zal het u in het openbaar vergelden. (Mattheüs 6:6)

Een veel voorkomend bezwaar tegen Christelijk Hedonisme is dat het de belangen van de mens boven de heerlijkheid van God stelt — dat het mijn geluk boven Gods eer stelt. Maar het Christelijk Hedonisme doet dat nadrukkelijk niet. 

Voor de duidelijkheid, wij Christen Hedonisten streven onze interesses en ons geluk uit alle macht na. We onderschrijven het voornemen van de jonge Jonathan Edwards: “Ik ben vastbesloten om zo veel mogelijk geluk in de andere wereld te verkrijgen en ik streef daar naar met alle kracht, macht, moed en vurigheid, ja onstuimigheid die in mij is en die ik op wat voor manier ook uiten kan.”

Van de Bijbel (en van Edwards!) leren we dat het Gods wil is Zijn volheid van heerlijkheid groot te maken door te overstromen in genade voor ons.

Daarom komt het nastreven van onze eigen belangen en ons eigen geluk nooit boven Gods wil te staan maar zijn die twee een. De meest kostbare waarheid in de Bijbel is dat het Gods grootste belang is om de rijkdom van Zijn genade te verheerlijken door zondaren gelukkig te maken in Hem — in Hem! 

Wanneer we klein worden als kinderen en niet zelfvoorzienend zijn maar ons vol geluk in de open armen van de Vader laten vallen, dan wordt de heerlijkheid van Zijn genade verheerlijkt en het verlangen van onze ziel vervuld. Ons belang en Zijn heerlijkheid zijn een. 

Daarom stellen Christelijke Hedonisten hun geluk niet boven Gods heerlijkheid wanneer ze hun geluk bij Hem zoeken. 

__