Logo
Jezus zal al onze vijanden vertrappen

 

Jezus zal al onze vijanden vertrappen
____

Overdenking voor 27 augustus | Door John Piper | Desiring God

 

Daarna komt het einde, wanneer Hij het koninkrijk aan God en de Vader heeft overgegeven, wanneer Hij alle heerschappij en alle macht en kracht heeft tenietgedaan. (1 Korinthe 15:24)

Hoe ver reikt het Koningschap van Christus?

Vers 25 zegt: “Hij moet Koning zijn, totdat Hij alle vijanden onder Zijn voeten heeft gelegd.” Het woordje alle vertelt ons de mate. 

Dat doet ook het woord alle in vers 24: “Daarna komt het einde, wanneer Hij het koninkrijk aan God en de Vader heeft overgegeven, wanneer Hij alle heerschappij en alle macht en kracht heeft tenietgedaan.”

Er is geen ziekte, geen verslaving, geen duivel, geen slechte gewoonte, geen fouten, geen ondeugd, geen zwakheid, geen drift, geen humeurigheid, geen trots, geen zelfmedelijden, geen ruzie, geen jaloezie, geen perversie, geen hebzucht, geen luiheid die Christus niet van plan is te overwinnen als de vijand van Zijn eer. 

En de bemoediging in die belofte is dat, wanneer je jezelf er toe zet om tegen de vijanden van je geloof en je heiligheid te strijden, je niet alleen zult strijden. 

Jezus Christus vertrapt nu in deze tijd al Zijn vijanden onder Zijn voeten. Elke heerschappij, macht en kracht zal worden overwonnen.

Onthoud dus dat mate van Christus Koningschap reikt tot de kleinste en grootste vijanden van Zijn heerlijkheid. Ze zullen verslagen worden. 

__