Logo
Jezus kocht je doorzettingsvermogen

 

Jezus kocht je doorzettingsvermogen
____

Overdenking voor 6 augustus | Door John Piper | Desiring God

 

Deze drinkbeker is het nieuwe verbond in Mijn bloed, dat voor u vergoten wordt. (Lukas 22:20)

Dat betekent dat het nieuwe verbond, wat meest expliciet in Jeremia 31 beloofd is, verzekerd en verzegeld is door het bloed van Jezus. Het nieuwe verbond wordt werkelijkheid omdat Jezus stierf om het op te richten.

En wat verzekerd het nieuwe verbond voor iedereen die bij Christus hoort? Volharding in het geloof tot het einde.

Luister naar Jeremia 32:40:

“Ik zal een eeuwig verbond met hen sluiten, dat Ik Mij van achter hen niet zal afwenden, opdat Ik hun goeddoe. En Ik zal Mijn vreze in hun hart geven, zodat zij niet van Mij afwijken.”

Het eeuwige verbond — het nieuwe verbond — omvat de onbreekbare belofte: “Ik zal Mijn vreze in hun hart geven, zodat zij niet van Mij afwijken.” Dat kunnen ze niet en dat willen ze niet. Christus verzegeld dit verbond met Zijn bloed. Hij kocht je doorzettingsvermogen.

Wanneer je vandaag in het geloof volhardt, is dat te danken aan het bloed van Christus. De Heilige Geest, die in jou werkt om je geloof te bewaren, eert de koop. God de Heilige Geest werkt in ons wat God de Zoon voor ons gekocht heeft. De Vader heeft de plannen gemaakt. Jezus kocht het. De Heilige Geest past het toe — en ze doen dat allemaal onfeilbaar.

God zet zich volkomen in voor de eeuwige zekerheid van Zijn met bloed gekochte kinderen. 

__