Logo
Je bent op zoek naar Jezus

 

Je bent op zoek naar Jezus
____

Overdenking voor 20 augustus | Door John Piper | Desiring God

 

En Jezus kwam naar hen toe, sprak met hen en zei: Mij is gegeven alle macht in hemel en op aarde. Ga dan heen, onderwijs al de volken, hen dopend in de Naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest, hun lerend alles wat Ik u geboden heb, in acht te nemen. En zie, Ik ben met u al de dagen, tot de voleinding van de wereld. Amen. (Mattheüs 28:18-20)

Het laatste hoofdstuk van Mattheüs is een venster wat zicht geeft op de heerlijkheid van de opgestane Christus, als een zonsopkomst. Door het venster zie je minstens drie enorme toppen van de bergketen van Christus’ karakter: de top van Zijn kracht; de top van Zijn vriendelijkheid; en de top van Zijn doelgerichtheid. 

En we weten allemaal in ons hart dat, als de opgestane Christus ons verlangen om grootheid te bewonderen gaat vervullen, Hij zo moet zijn. 

Mensen die te zwak zijn om hun doel te bereiken kunnen ons verlangen om grootheid te bewonderen niet vervullen. We bewonderen mensen nog minder als ze geen doel hebben in hun leven. En nog minder als hun doelen egoïstisch en onvriendelijk zijn. 

Wat wij verlangen te zien en te kennen is een Persoon met onbeperkte kracht, met een zachte vriendelijkheid en met een eenvoudig en onverschrokken doel. 

Romanschrijvers, dichters, filmmakers en tv-makers creëren zo nu en dan een schaduw van deze Persoon. Maar ze kunnen ons verlangen om het te aanbidden evenmin vervullen als de uitgave van National Geographic deze maand mijn verlangen naar de Grand Canyon kan vervullen. 

We moeten het echte hebben. We moeten het Origineel zien van alle kracht, vriendelijkheid en doelgerichtheid. We moeten de opgestane Christus zien en aanbidden.

__