Logo
Ik kan met alles tevreden zijn

 

Ik kan met alles tevreden zijn
____

Overdenking voor 24 juni | Door John Piper | Desiring God

 

Alle dingen zijn mij mogelijk door Christus, Die mij kracht geeft. (Filippenzen 4:13)

De voorziening van Gods dagelijkse toekomstige genade stelt Paulus in staat om gevuld te zijn of om hongerig te zijn, om te bloeien of om te lijden, om overvloed te hebben of om gebrek te hebben.

“Alle dingen zijn mij mogelijk” betekent ook echt “alle dingen,” niet alleen de makkelijke dingen. “Alle dingen” betekent: “Door Christus kan ik honger lijden, lijden en gebrek hebben.” Dit zet de prachtige belofte van vers 19 in het juiste licht. “Maar mijn God zal u, overeenkomstig Zijn rijkdom, voorzien van alles wat u nodig hebt, in heerlijkheid, door Christus Jezus.”

Wat betekent “alles wat u nodig hebt” in het licht van Filippenzen 4:19? Het betekent “alles wat je nodig hebt voor God-verheerlijkende tevredenheid.” Paulus’ liefde voor de Filippenzen vloeide voort uit zijn tevredenheid in God, en zijn tevredenheid vloeide voort uit zijn geloof in toekomstige genade van Gods onfeilbare bepaling.

Het is duidelijk dat hebzucht precies het tegenovergestelde is van geloof. Het is het verlies van tevredenheid in Christus zodat we andere dingen gaan begeren om het verlangen van ons hart te vervullen. En er is geen twijfel mogelijk dat de strijd tegen hebzucht een strijd is tegen ongeloof en voor geloof in toekomstige genade.

Wanneer we de geringste drang tot hebzucht in ons hart voelen moeten we het keren en  er uit alle macht tegen strijden met de wapens van het geloof.

__