Logo
Ik heb Hem gekruisigd


Ik heb Hem gekruisigd
____

Overdenking voor 11 mei | Door Charles Spurgeon
 

Jozef zei … Ik ben Jozef! … Maar zijn broers … waren door schrik voor hem overmand … Jozef zei … Kom toch dichter bij me! En zij kwamen dichterbij. Toen zei hij: Ik ben Jozef, jullie broer, die jullie naar Egypte verkocht hebben. Maar nu, wees niet bedroefd … omdat jullie mij hiernaartoe hebben verkocht, want God heeft mij vóór jullie uit gezonden tot behoud van jullie leven. (Genesis 45:3—5)

Lees verder Jacobus 4:1—10.

Elke keer als je de genoegens van deze wereld liever hebt dan vreugde van de hemel spuug je in het gezicht van Christus. Elke keer als je iets doet wat onrechtvaardig is om je bedrijf meer winst te laten maken, ben je als Judas die Jezus voor dertig zilverlingen verkocht. Elke keer als een valse belijdenis van je godsdienst aflegt, geef je Jezus de verraderskus. Elk woord wat je tegen Hem gesproken hebt, elke harde gedachte die je van Hem had maakte je met medeplichtig met de groep die zich rond het kruis op Golgotha verzamelde om de Heere van het leven en de heerlijkheid te bespotten en uit te lachen.

Als er één zonde is die een mens diep berouwvol zal maken, is dat deze zonde wel wanneer die dichtbij in ons geweten gebracht wordt. Het doden van Hem die mij geen kwaad gedaan heeft, de Heilige en Onschuldige! Het helpen om Hem aan die boom te krijgen, de Man die zegeningen verspreide met beide handen, die geen gedachte, zorg of liefde achterhield voor hen die Hem haatten. Het doorboren van de handen die de melaatse aanraakte, het brood brak en de vissen vermenigvuldigde! Het bevestigen van Zijn voeten aan het vervloekte hout, de voeten die Zijn vermoeide lichaam zo vaak droegen op de pijnlijke reizen van barmhartigheid!

Dat is inderdaad gemeen, maar als ik erover denk dat Hij mij liefhad en Zichzelf voor mij overgaf, dat Hij mij koos voor de sterren geschapen waren, en dat ik, toen Hij naar mij toekwam in het Evangelie terwijl ik Hem verwierp, verachtte en Hem zelfs bespotte, dan is dat intens en oneindig wreed! Jezus, U vergeeft mij, maar ik kan mijzelf zo’n zonde nooit vergeven.

Ter overdenking: Denk na over de gevolgen van Christus kruisiging voor hen die verdrietig zijn over hun schuld aan die kruisiging (Zacharia 12:10; 13:1; Handelingen 2:36–37). Zijn jou zonden weggewassen door Zijn bloed (Openbaring 1:5)? Of leg je je schuld naast je neer (Handelingen 4:10,18; 5:30,40)? Velen zullen daar spijt van krijgen als het te laat is (Openbaring 1:7).

Preek nr. 449
11 mei 1862

__