Logo
Hoop om moeilijke geboden te gehoorzamen

 

Hoop om moeilijke geboden te gehoorzamen
____

Overdenking voor 18 augustus | Door John Piper | Desiring God

 

Want wie het leven wil liefhebben en goede dagen zien… die moet zich afkeren van het kwaad en het goede doen. (1 Petrus 3:10-11)

Er is slechts één fundamentele reden waarom we de geboden van Jezus niet gehoorzamen: het is omdat we er niet op vertrouwen dat gehoorzamen meer zegen zal brengen dan niet gehoorzamen. We hopen niet volledig op Gods belofte. 

Wat heeft Hij belooft? Petrus geeft Zijn onderwijs als volgt door:

Vergeld geen kwaad met kwaad of laster met laster, maar zegen daarentegen, omdat u weet dat u daartoe geroepen bent, opdat u zegen zult beërven. Want wie het leven wil liefhebben en goede dagen zien… die moet zich afkeren van het kwaad en het goede doen (1 Petrus 3:9-11).

Je bent altijd beter af wanneer je gehoorzaamt dan wanneer je niet gehoorzaamt, zelfs als het je leven kost. 

Voorwaar, Ik zeg u: er is niemand die huis of broers of zusters of vader of moeder of vrouw of kinderen of akkers verlaten heeft omwille van Mij en om het Evangelie, of hij ontvangt honderdvoudig, nu in deze tijd… met vervolgingen, en in de wereld die komt, het eeuwige leven (Markus 10:29-30).

De enige manier waarop we de kracht krijgen om Christus te volgen op de kostbare weg van de liefde is door vervuld te zijn met hoop, met een sterk vertrouwen dat, wanneer we ons leven zullen verliezen terwijl we Zijn wil doen, we het weer zullen vinden en rijk beloond worden.

__