Logo
Hoeveel God jou wil zegenen

 

Hoeveel God jou wil zegenen
____

Overdenking voor 14 juni | Door John Piper | Desiring God

 

De HEERE, uw God, zal u overvloed geven in al het werk van uw handen, in de vrucht van uw schoot, in de vrucht van uw vee en in de vrucht van uw land, ten goede. Want de HEERE zal Zich weer ten goede over u verblijden, zoals Hij Zich over uw vaderen verblijd heeft. (Deuteronomium 30:9)

Hij zegent ons niet met tegenzin. Er is een soort enthousiasme in de weldadigheid van God. Hij wacht niet tot we bij Hem komen. Hij zoekt ons op, want het is Hem een genoegen om ons goed te doen. God wacht niet op ons, Hij achtervolgt ons. Dat is eigenlijk de letterlijke vertaling van Psalm 23:6: “Ja, goedheid en goedertierenheid zullen mij [achter]volgen al de dagen van mijn leven.” 

God houdt er van om genade te tonen. Laat me het nog een keer zeggen. God houdt er van om barmhartigheid te tonen. Hij is niet aarzelend, besluiteloos of voorzichtig met Zijn verlangen om goed te doen aan Zijn volk. Zijn woede moet worden vrijgegeven door een stevig veiligheidsslot, maar Zijn barmhartigheid komt zo vrij. Dat is wat Hij bedoelde toen Hij naar beneden kwam op de berg Sinai en tegen Mozes zei: “HEERE, HEERE, God, barmhartig en genadig, geduldig en rijk aan goedertierenheid en trouw” 

God is nooit prikkelbaar of gespannen. Hij heeft nooit een kort lontje. In plaats daarvan is Hij oneindig energiek met absoluut onbegrensde en oneindig enthousiasme voor de vervulling van Zijn vreugde. 

Dit is voor ons moeilijk te begrijpen want wij moeten elke dag slapen om weer verder te kunnen, niet te vergeten om te blijven bestaan. We gaan op en neer in onze genietingen. De ene dag vervelen we ons en zijn we ontmoedigd en de andere zijn we hoopvol en enthousiast. 

We zijn net kleine geisers die onregelmatig borrelen, sputteren en ploffen. Maar God is als de grote Niagara — je kijkt er naar en denkt: dit kan zeker niet jaar na jaar met deze kracht blijven stromen.

Dat is de manier waarop God ons goed doet. Hij wordt er nooit moe van. Het gaat Hem nooit vervelen.

__