Logo
Hoe goed ken je God?

 

Hoe goed ken je God?
____

Overdenking voor 2 juli | Door John Piper | Desiring God

 

Zie, God is groot, en wij begrijpen Hem niet; het getal van Zijn jaren is niet te doorgronden. (Job 36:26)

Het is onmogelijk om God te goed te kennen. 

Hij is de meest belangrijke Persoon die er bestaat. Dat is omdat Hij alle andere personen maakte, en hun eventuele belangrijkheid hebben zij aan Hem te danken.

Elke kracht, intelligentie, vaardigheid of schoonheid die ze hebben komt van Hem. Op elke schaal van excellentie is Hij oneindig veel groter dan de beste persoon die je ooit gekend of van gehoord hebt. 

Omdat Hij oneindig is, is Hij onuitputtelijk interessant. Het is daarom onmogelijk dat God saai wordt. Zijn voortdurende vertoning van de meest intelligente en interessante handelingen is vulkanisch. 

Als de bron van alle goede voldoening, voldoet hij Zelf volledig en definitief. Als dat niet is hoe we Hem ervaren zijn we ofwel dood of we slapen. 

Het is daarom ook verbazingwekkend hoe weinig moeite er wordt gestoken in het kennen van God. 

Het is alsof de President van de Verenigde Staten een maand bij je zou komen wonen, en je zei alleen elke dag even hallo. Of alsof je voor een aantal uren rond de zon en het zonnestelsel gevlogen werd, en in plaats dat je naar buiten keek speelde je een computerspelletje. Of alsof je uitgenodigd werd om de beste acteurs, zangers, sporters, uitvinders en wetenschappers hun best te zien doen, maar je weigerde te gaan omdat je het laatste seizoen van de televisieserie moest bekijken. 

Laten we bidden dat onze oneindig grote God onze ogen en harten wil openen zodat we Hem zullen zien en zullen proberen om Hem beter te leren kennen. 

__