Logo
Het uur van ongewone bedreiging


Overdenking voor 23 februari | Door John Piper | Desiring God

Het uur van ongewone bedreiging

Als u smaad wordt aangedaan om de Naam van Christus, dan bent u zalig, want de Geest van de heerlijkheid en van God rust op u. (1 Petrus 4:14)

Veel Christenen in de wereld vandaag kennen niet het levensbedreigende gevaar van het geloven in Christus. We zijn er aan gewend om vrij te zijn van dergelijke vervolging. Het lijkt alsof dat de manier is waarop de dingen moeten gaan.

Daarom is boosheid vaak onze eerste reactie op een dreiging dat dingen anders zullen gaan. Maar die boosheid kan een teken zijn dat we niet meer weten wat het betekent om bijwoners en vreemdelingen te zijn. (“Geliefden, ik roep u op als bijwoners en vreemdelingen…” 1 Petrus 2:11).

Misschien hebben we ons teveel gevestigd in deze wereld. We hebben geen heimwee naar Christus zoals Paulus dat had: “Ons burgerschap is echter in de hemelen, waaruit wij ook de Zaligmaker verwachten, namelijk de Heere Jezus Christus” (Filippenzen 3:20).

Velen van ons moeten er aan herinnerd worden: “Geliefden, laat de hitte van de verdrukking onder u, die tot uw beproeving dient, u niet bevreemden, alsof u iets vreemds overkwam” (1 Petrus 4:12).

Heb je jezelf ooit afgevraagd hoe je je laatste uren van beproeving zult beleven? De schutter heeft jou in het vizier en vraagt: “Ben je een Christen?” Hier is een sterk woord om je hoop te geven dat je het beter zult doen dan je zou denken. 

“Als u smaad wordt aangedaan om de Naam van Christus, dan bent u zalig, want de Geest van de heerlijkheid en van God rust op u” (1 Petrus 4:14). Deze bemoediging van Petrus zegt dat, in het uur van ongewone bedreiging (belediging of de dood), de Geest van de heerlijkheid van God op ons rust.” Betekent dat niet dat God speciale hulp geeft in het uur van de crisis aan hen die lijden omdat ze Christen zijn?

Ik bedoel niet dat Hij afwezig is onze andere verdrukkingen. Ik bedoel alleen dat Petrus uit de weg ging om te vertellen dat zij die lijden “om de Naam van Christus” een speciaal “rusten” op zich zullen ervaren van de “Geest van de heerlijkheid van God.”

__