Logo
Hemelse verlichting in de komende toorn

 

Hemelse verlichting in de komende toorn
____

Overdenking voor 30 juni | Door John Piper | Desiring God

 

Het is immers rechtvaardig van God verdrukking te vergelden aan hen die u verdrukken,  en aan u die verdrukt wordt, samen met ons verlichting te geven bij de openbaring van de Heere Jezus vanuit de hemel met de engelen van Zijn kracht, wanneer Hij met vlammend vuur wraak oefent over hen die God niet kennen, en over hen die het Evangelie van onze Heere Jezus Christus niet gehoorzaam zijn. (2 Thessalonicenzen 1:6-8)

Er zal een tijd komen dat God niet meer geduldig is. Wanneer God Zijn volk voor de toegestane tijd heeft zien lijden en het bepaalde aantal van martelaren vol is (Openbaring 6:11), dan zal de wraak uit de hemel komen. 

Merk op dat Gods wraak op onze verdrukkers door ons wordt ervaren als “verlichting.” Met andere woorden, het oordeel over “hen die u verdrukken” is een vorm van genade voor ons. 

Misschien wel het meest opmerkelijke beeld van oordeel als genade is het beeld van Babylon’s vernietiging in Openbaring 18. Wanneer zij vernietigd wordt, roept er een grote stem uit de hemel: “Verblijd u over haar, hemel, heilige apostelen en profeten, want God heeft uw vonnis aan haar voltrokken” (Openbaring 18:20). Daarna horen we de grote menigte zeggen: “Halleluja, de zaligheid, de heerlijkheid, de eer en de kracht zij aan de Heere, onze God. Want Zijn oordelen zijn waarachtig en rechtvaardig, omdat Hij de grote hoer geoordeeld heeft, die de aarde te gronde gericht heeft met haar hoererij, en omdat Hij het bloed van Zijn dienstknechten aan haar gewroken heeft” (Openbaring 19:1-2).

Wanneer Gods geduld haar lankmoedige beloop heeft gehad, deze tijd voorbij is, en het oordeel komt over de vijanden van Gods volk, zullen de heiligen Gods rechtvaardigheid niet afkeuren.

Dit betekend dat de uiteindelijke vernietiging van de onbekeerden niet als ellendig wordt ervaren door Gods volk. 

De onwil van anderen om zich te bekeren zal de genegenheid van de heiligen niet gijzelen. Hel zal niet in staat zijn ellende in de hemel door te laten dringen. Gods oordeel zal worden goedgekeurd en de heiligen zullen de rechtvaardiging van de waarheid ervaren als grote genade.

__