Logo
Goed Nieuws: God Is Gelukkig

 

Goed nieuws: God is gelukkig
____

Overdenking voor 3 juli | Door John Piper | Desiring God
 

…het Evangelie van de heerlijkheid van de zalige God. (1 Timotheüs 1:11)

Dit is een mooie zin in 1 Timotheüs, begraven onder het oppervlak van bekende woorden. Maar wanneer je hem opgegraven hebt, klinkt het zo: “Het goede nieuws van de heerlijkheid van de gelukkige God.”

Een groot deel van Gods heerlijkheid is geluk.

Het was ondenkbaar voor de apostel Paulus dat God oneindige vreugde werd ontzegt en en nog steeds helemaal verheerlijkt zou zijn. Oneindig heerlijk te zijn is oneindig gelukkig te zijn. Hij gebruikt de zin “de heerlijkheid van de gelukkige God,” omdat het heerlijk is voor God om zo gelukkig te zijn als Hij is. 

Gods heerlijkheid bestaat uit het feit dat Hij veel gelukkiger is dan wij ons voor kunnen stellen. Zoals de grote achttiende-eeuwse prediker, Jonathan Edwards zei: “Een deel van Gods volheid die Hij deelt is Zijn geluk. Dit geluk zit in het genieten en verheugen in Zichzelf; zo is het ook met het geluk van het schepsel.”

En dit is het Evangelie: “het Evangelie van de heerlijkheid van de gelukkige God.” Het is goed nieuws dat God heerlijk gelukkig is. Niemand zou de eeuwigheid willen doorbrengen met een ongelukkige God. 

Wanneer God ongelukkig is, dan is het doel van het Evangelie geen gelukkig doel, en dat betekend dat het helemaal geen Evangelie is. Maar in werkelijkheid nodigt Jezus ons om de eeuwigheid door te brengen met een gelukkige God wanneer Hij zegt: “ga in, in de vreugde van uw heer” (Mattheüs 25).

Jezus leefde en stierf zodat Zijn vreugde — Gods vreugde — in ons zou zijn en dat onze vreugde zo volkomen zal zijn (Johannes 15:11; 17:13). Daarom is het Evangelie “het Evangelie van de heerlijkheid van de gelukkige God.”

__