Logo
Gods genade in geestelijke gaven

 

Gods genade in geestelijke gaven
____

Overdenking voor 18 juli | Door John Piper | Desiring God

 

Laat ieder de anderen dienen met de genadegave zoals hij die ontvangen heeft, als goede beheerders van de veelsoortige genade van God. (1 Petrus 4:10)

Toekomstige genade is “veelsoortige genade.” Het komt in veel vormen, kleuren en maten. Dat is een van de redenen waarom de geestelijke gaven in het lichaam zo divers zijn. De prisma van jou leven zal één van de kleuren van genade doorlaten die nooit door mijn prisma zouden komen.  

Er is zoveel toekomstige genade als dat er behoeften zijn in het lichaam van Christus — en meer. Het doel van geestelijke gaven is om toekomstige genade van God te ontvangen en het uit te delen waar de nood is. 

Maar iemand kan vragen: “Waarom neem je Petrus om naar toekomstige genade te verwijzen?” Beheert een winkelier niet de winkel die hij al heeft?

De belangrijkste reden waarom ik Petrus neem om naar toekomstige genade te verwijzen is omdat het volgende vers illustreert hoe dat werkt, en hij verwijst daar naar voortdurende voorziening van toekomstige genade. Hij zegt: “Als iemand dient… uit kracht die God schenkt — zodat God in alles verheerlijkt wordt door Jezus Christus (1 Petrus 4:11).

Wanneer je je geestelijke gave vervuld om iemand morgen te dienen zul je dienen “uit kracht die God [morgen] schenkt.” Het woord is schenkt, niet geschonken. 

God gaat door, dag na dag, van moment tot moment met het schenken van de “kracht” waaruit wij dienen.

__