Logo
Geloof geeft God de eer

 

Geloof geeft God de eer
____

Overdenking voor 23 juni | Door John Piper | Desiring God

 

En hij heeft aan de belofte van God niet getwijfeld door ongeloof, maar werd gesterkt in het geloof, terwijl hij God de eer gaf. (Romeinen 4:20)

Ik verlang er naar dat God verheerlijkt wordt in ons streven naar heiligheid en liefde. Maar God wordt niet verheerlijkt tenzij ons streven wordt gedreven door het geloof in Zijn beloften.

En de God die zichzelf volledig openbaarde in Jezus Christus die gekruisigd is voor onze zonden en opgewekt is voor onze rechtvaardiging (Romeinen 4:25), is het meest verheerlijkt wanneer we Zijn beloften omhelzen met een vreugdevolle stevigheid omdat ze zijn gekocht door het bloed van Zijn Zoon.  

God is vereerd wanneer we nederig door onze zwakheid en mislukkingen Hem vertrouwen voor toekomstige genade (Romeinen 4:20). Dus tenzij we leren te leven door geloof in toekomstige genade, kunnen we de meest opmerkelijke religieuze regels na leven, maar niet tot Gods eer.

Hij wordt verheerlijkt wanneer de kracht om heilig te zijn voortkomt uit een nederig vertrouwen in toekomstige genade. 

Maarten Luther zei: “[Geloof] eert Hem die zij met de meest eerbiedige en hoogste achting vertrouwt, omdat zij Hem eerlijk en betrouwbaar acht.” De vertrouwde Gever krijgt de eer.  

Mijn grote wens is dat we leren hoe we tot Gods eer kunnen leven. En dat betekend te leven door het geloof in toekomstige genade, wat op haar beurt betekend om ongeloof te bestrijden op welke manier het ook de kop op steekt. 

__