Logo
Energie voor de taken van vandaag

 

Energie voor de taken van vandaag
____

Overdenking voor 16 juli | Door John Piper | Desiring God

 

Werk aan uw eigen zaligheid met vrees en beven, want het is God, Die in u werkt zowel het willen als het werken, naar Zijn welbehagen. (Filippenzen 2:12-13)

God is hier de doorslaggevende dader. Hij geeft de wil en Hij is het die werkt naar Zijn welbehagen. Maar dit te geloven maakt Christenen niet passief. Het maakt hen hoopvol, energiek en moedig. 

Elke dag is er werk te doen in onze speciale bediening. Paulus beveelt ons om er aan te werken dat we het doen. Maar hij verteld ons hoe we dat moeten doen door de kracht van toekomstige genade: geloof de belofte dat God vandaag in jou het willen en het werken zal werken naar Zijn welbehagen. 

Het is God Zelf, die elk moment genadig komt, dat brengt de toekomst in het heden. Het is niet de dankbaarheid voor genade uit het verleden waar Paulus zich op richt als hij uitlegt hoe hij zich “meer ingespannen heeft dan zij allen.” Het is frisse genade voor elke nieuwe verovering in zijn missionaire arbeid.  

De kracht van toekomstige genade is de kracht van de levende Christus — die is er altijd om voor ons te werken in elk toekomstig moment. Dus toen Paulus het effect van de genade van God beschreef die bij hem was, zegt hij: “Want ik durf het niet aan iets te zeggen wat Christus niet door mij teweeggebracht heeft, om de heidenen tot gehoorzaamheid te brengen, in woord en daad” (Romeinen 15:18).

Hij wilde over niets anders spreken dan over wat Christus volbracht heeft door zijn bediening, en toch sprak hij over iets anders, hij sprak er over wat genade volbracht had door zijn bediening (1 Korintiërs 15:10). Dit moet dus betekenen dat de kracht van de genade hetzelfde is als de kracht van Christus.  

Dat betekent dat de kracht die we nodig hebben voor de bediening van morgen, de toekomstige genade van de almachtige Christus is, die er altijd voor ons zal zijn — klaar om het willen en het werken te werken naar Zijn welbehagen. 

__