Logo
Een onwankelbaar gelukkige God

 

Een onwankelbaar gelukkige God
____

Overdenking voor 21 augustus | Door John Piper | Desiring God
 

Deze dingen heb Ik tot u gesproken, opdat Mijn blijdschap in u zal blijven en uw blijdschap volkomen zal worden. (Johannes 15:11)

God is absoluut soeverein.

“Onze God is immers in de hemel, Hij doet al wat Hem behaagt” (Psalm 115:3).

Hij is dus niet gefrustreerd. Hij verheugd zich in al Zijn werken als Hij de kleuren van het prachtige mozaïek van de heilsgeschiedenis overziet. Hij is een onwankelbaar gelukkige God. 

Zijn geluk is de vreugde die Hij in Zichzelf heeft. Voor de schepping, verheugde Hij zich in het beeld van Zijn heerlijkheid in de persoon van Zijn Zoon. Vervolgens werd de vreugde van God voor iedereen zichtbaar in de werken van Zijn schepping en de verlossing.

Deze werken verheugen het hart van God omdat ze Zijn heerlijkheid weerspiegelen. Hij doet alles wat Hij doet om Zijn heerlijkheid te bewaren en te tonen, want daarin verheugt Zijn ziel zich. 

Alle werken van God vinden hun hoogtepunt in de lofprijzing van Zijn verloste volk. Het hoogtepunt van Zijn geluk is de vreugde die Hij heeft in de echo’s van Zijn uitnemendheid in de lofprijzing van de heiligen. Deze lofprijzing is de uitvoering van onze eigen vreugde in God. 

Daarom is Gods verlangen naar onze lofprijzing en ons verlangen naar vreugde in Hem één. Dat is het heerlijke evangelie!

__