Logo
Drie voorbeelden van strijdend geloof

 

Drie voorbeelden van strijdend geloof
____

Overdenking voor 13 augustus | Door John Piper | Desiring God

 

Daarom bidden wij ook altijd voor u dat onze God u de roeping waard acht en Hij al het welbehagen van Zijn goedheid en het werk van het geloof met kracht volbrengt. (2 Thessalonicenzen 1:11)

Wanneer Paulus zegt dat God onze werken van het geloof met kracht volbrengt, bedoelt hij dat we de zonde weerstaan en de gerechtigheid doen door verzadigd te zijn met alles wat God voor ons beloofd te zijn in Christus, de komende vijf minuten, vijf maanden, vijf decennia en tot in eeuwigheid. 

Hier zijn drie voorbeelden die laten zien hoe dit er in jou leven uit kan zien:

Wanneer je je hart er toe zet om opofferend en gul te geven, zal de kracht van God tot je komen om dit besluit te vervullen als je op Zijn toekomstige genade vertrouwt die Hij belooft: “Maar mijn God zal u, overeenkomstig Zijn rijkdom, voorzien van alles wat u nodig hebt, in heerlijkheid, door Christus Jezus” (Filippenzen 4:19). En de belofte: “Wie zegenrijk zaait, zal ook zegenrijk oogsten” (2 Korinthe 9:6). En de belofte: “En God is bij machte elke vorm van genade overvloedig te maken in u, zodat u, wanneer u in alles altijd al het nodige bezit, overvloedig kunt zijn in elk goed werk” (2 Korinthe 9:8).

Als je je hart zet op het opgeven van pornografie, zal de kracht van God tot je komen om dit besluit te vervullen als je op Zijn toekomstige genade vertrouwt die Hij belooft: “Zalig zijn de reinen van hart, want zij zullen God zien” (Mattheüs 5:8). “Als dan uw rechteroog u doet struikelen, ruk het uit en werp het van u weg, want het is beter voor u dat een van uw lichaamsdelen te gronde gaat en niet heel uw lichaam in de hel geworpen wordt” (Mattheüs 5:29). Veel beter. Wonderlijk beter. Alles-verzadigend beter. 

En als je je hart er toe zet om van Christus te getuigen wanneer de gelegenheid daar voor komt, zal de kracht van God tot je komen om dit besluit te vervullen als je op Zijn toekomstige genade vertrouwt die Hij belooft: “Maar wanneer zij u overleveren, moet u niet bezorgd zijn hoe of wat u spreken moet, want het zal u op dat moment gegeven worden wat u spreken moet” (Mattheüs 10:19).

Ik hoop dat God ons dagelijks geloof in Zijn onuitputtelijke, met bloed gekochte en Christus-verheerlijkende toekomstige genade, zal versterken.

__