Logo
Dood of levend


Dood of levend
____

Overdenking voor 20 juni | Door Charles Spurgeon
 

En sommigen lieten zich wel overtuigen door wat er gezegd werd, maar anderen geloofden niet. (Handelingen 28:24)

Lees verder Johannes 3:16—18.

Er is nooit een kruising geweest tussen en gelovige en een ongelovige. Iemand is of dood of levend. Er is geen neutraal terrein. Je staat of aan de kant van de levenden of aan de kant van de doden die levend gemaakt moeten worden. Denk niet dat je ergens tussenin kunt blijven. De meesten die ergens tussenin willen blijven staan in werkelijkheid maar aan één kant, ze zijn niet van plan de Heere te gaan dienen. Ze zeggen in hun hart, “Wat is de Almachtige, dat wij Hem zouden dienen?” (Job 21:15).

Wil je mij deze gunst doen? Ik heb het al eens eerder gevraagd en het werd gezegend tot de bekering van velen. Wil je een klein beetje tijd vrij maken, misschien vanavond? Neem een vel papier en schrijf daarop één van de twee woorden nadat je eerlijk en oprecht nagedacht hebt over je eigen toestand en je je positie voor de Heere gewogen hebt. Als je voelt dat je geen gelovige bent, schrijf dan: veroordeeld. En als je een gelovige bent in Jezus, als je je vertrouwen op Hem alleen gesteld hebt, schrijf dan: vergeven. Doe het, ook al moet je het woord veroordeeld opschrijven.

Pas ontvingen we in onze kerkelijke gemeenschap een jongeman die zei, “Meneer, ik heb het woord veroordeeld opgeschreven. Ik keek ernaar en daar stond het, ik had het zelf geschreven, veroordeeld.” Toen hij er naar keek sprongen de tranen in zijn ogen, zijn hart begon te breken en het duurde niet lang of hij vluchtte naar Christus. Hij verbrandde het papier en schreef het woord vergeven op een nieuw papier. Deze jongeman was al de zesde die op die manier naar de Heere gebracht was. Daarom bid ik je, probeer het, God kan het voor je zegenen!

Ter overdenking: Wat wordt voorgesteld is niet zomaar een spelletje, maar een kwestie van geestelijk leven of dood. Ben je bereid om jezelf op die manier te onderzoeken (2 Korinthe 13:5), ben je bereid om jezelf door God te laten onderzoeken zodat Hij je werkelijke geestelijke positie kan laten zien (Psalm 26:2)?

Preek nr. 516
20 juni (onbekende datum)

______________________________