Logo
De wittebroodsweken die nooit eindigen

 

De wittebroodsweken die nooit eindigen
____

Overdenking voor 15 juni | Door John Piper | Desiring God

 

Zoals een bruidegom zich verblijdt over zijn bruid, zo zal uw God Zich over u verblijden. (Jesaja 62:5)

Wanneer God goed is voor Zijn volk is dat niet zozeer als een onwillige rechter die vriendelijk doet tegen een crimineel die hij veracht (hoewel die analogie wel waarheid in zich heeft); Hij is goed voor Zijn volk als een bruidegom die genegenheid toont aan zijn bruid.  

Soms grappen we over het huwelijk: “De wittebroodsweken zijn voorbij hoor.” Dat komt omdat we eindig zijn. We kunnen de mate van intensiteit en genegenheid die er was tijdens de wittebroodsweken niet behouden. Maar God zegt dat Zijn vreugde over Zijn volk is als de vreugde van een bruidegom over zijn bruid. 

Hij spreekt over de intensiteit, de genegenheid, de energie, de opwinding, het enthousiasme en het plezier van de wittebroodsweken. Hij probeert het in ons hart te krijgen wanneer Hij zegt dat Hij Zich over ons verblijd. 

Voeg hier aan toe dat met God de wittebroodsweken nooit zullen eindigen. Hij is oneindig in kracht, wijsheid, creativiteit en liefde en Hij zal er voor zorgen dat we meer en meer schoonheid krijgen tot in eeuwigheid; en Hij is oneindig creatief om dingen te bedenken die we samen kunnen doen zodat er geen verveling zal zijn voor de komende biljoen duizendjarige tijdperken.

__