Logo
De ongekende Grootheid


De ongekende Grootheid

Door Art Azurdia

Hij, Die de afstraling van Gods heerlijkheid is en de afdruk van Zijn zelfstandigheid, Die alle dingen draagt door Zijn krachtig woord, heeft, nadat Hij de reiniging van onze zonden door Zichzelf tot stand had gebracht, Zich gezet aan de rechterhand van de Majesteit in de hoogste hemelen. (Hebreeën 1:3)

Lieve vrienden, de zonde heeft grote gevolgen voor ons. Veel grotere gevolgen dan we ooit zouden denken. Een van die gevolgen is dat de zonde ons verontreinigd. In Gods ogen maakt het ons vuiler dan een smerige stal. De zonde vervuilt ons. Dat is een groot probleem want alles van God is rein. Stralend wit. Zelfs de minste onreinheid is niet in Zijn aanwezigheid toelaatbaar. Daarom moeten we gereinigd worden. Hoe worden we dus weer rein?

Heb je ooit het boek Leviticus gelezen? Dat boek gaat over reiniging. De mensen werden gereinigd, ogenschijnlijk, door de offers van de priesters. Jaar na jaar, decennium na decennium, eeuw na eeuw. Het offeren was meedogenloos.

Vrienden, hebben jullie wel eens gelet op de meubels die in de tempel staan? Meubels die God zelf beschreven had. God was erg duidelijk tegen Mozes, “Maak ze precies zoals Ik je ze laat zien.” En zo stond er in het Heilige der heiligen de ark van het verbond. En net buiten het Heilige der heiligen was een ruimte die het Heilige genoemd werd. Daar stond een reukofferaltaar. Een tafel voor de toonbroden, tien kandelaren van goud, en prachtig versierde pilaren.

En dit is erg wetenswaardig. Wat een werk werd er verzet in die tempel. Binnen hadden de mensen het erg druk, elke morgen en elke avond. Elke dag werd er geofferd. En het lijkt erop dat er één meubelstuk schittert door zijn afwezigheid. Er mist een meubelstuk. Was God iets vergeten in het ontwerp van het interieur? Er was daar niets om op te zitten. Zie je het, de boodschap is luid en duidelijk. Het was niet gepast voor een priester om te gaan zitten.

Waarom? Omdat zijn werk van reiniging nooit klaar was. Al zijn offers en al zijn inspanningen konden niet één persoon van ook maar één zonde te reinigen. Waarom deden ze het dan? Waarom namen ze dan deel aan dat meedogenloze drama? Omdat de offers ergens naar verwezen. De komst van de Zoon. Deze Zoon zou als priester én offer dienen. En juist om wie Hij is, de afstraling van Gods heerlijkheid en de afdruk van Zijn zelfstandigheid, kon Hij van het kruis bekendmaken wat andere priesters nooit konden uitbrengen.

“Het is volbracht!” (Johannes 19:13)

En wat gebeurde er toen? Hij was begraven in het graf, drie dagen later stond Hij op uit de dood, Hij steeg op naar het werkelijke Heilige der heiligen en daar, voor het eerst in de geschiedenis van de verlossing, ging de Priester zitten!

De reiniging was eens en voor altijd voltooid. Een offer, groot genoeg, voor jou en mijn meest verachtelijke zonden.

Wat betekent dit voor jou? Alles! Hij is de God van de kosmos. Dat betekent dat Hij jou gemaakt heeft. Je leven is in Zijn handen. Je bent van Hem. Hij is de vleesgeworden God, dit betekent dat je zoektocht naar God vanmorgen in Hem kan eindigen. Maar als je van Hem wegloopt, in welk richting ook, leidt dat tot je ondergang. Hij is de priesterlijke Koning, dat betekent dat in Hem al je zonde en schuld verwijderd kan worden. Het kan allemaal weggedaan worden.

Het zou zelfs dwaas zijn om Hem te negeren. Want Hij is degene voor wie iedereen uiteindelijk buigt, in dit leven of in de eeuwigheid. Dit betekent dat je jezelf niet van Hem moet afkeren!

Loop niet voor Hem weg!

Al je hoop op leven in de eeuwigheid is in Hem. Kom daarom naar deze ongekende Grootheid! Kom naar de Zoon van God! Kom naar Jezus Christus! Als je eerder naar Hem toegegaan bent, verlang er dan samen met mij weer naar en blijf naar Hem toegaan! Kom nu naar Hem! Daar waar je bent, waar je zit, kom naar Hem! En als je nooit naar Hem toegegaan bent, dan zeg ik het tegen je met het gezag van God, ga nu naar Hem toe!

Hij heeft nooit iemand afgewezen die naar Hem toe gekomen was.

Keer je af van alle kleinere goden die jou in hun greep gehouden hebben. En leg je eeuwigheid in de handen van de Zoon van God. Jezus Christus zal je ontvangen!

Want, zie je het, degene die de God van de kosmos, de vleesgeworden God en de priesterlijke Koning is, is ook de Vriend van zondaren! Jij en ik zijn zondaren. Ga naar Hem toe en Hij zal je ontvangen.

Stel je vertrouwen hierop: God heeft gesproken. Hij zwijgt niet en Zijn Woord voor ons is Jezus Christus. De ongekende Grootheid. Keer jezelf niet van Hem af. Ga naar Hem toe.

 

Origineel: http://www.spiritempoweredpreaching.com/Azurdia7.MP3

__