Logo
De boodschap van de schepping

 

De boodschap van de schepping
____

Overdenking voor 24 augustus | Door John Piper | Desiring God

 

Terwijl zij zich uitgaven voor wijzen, zijn zij dwaas geworden, en hebben zij de heerlijkheid van de onvergankelijke God vervangen door een beeld dat lijkt op een vergankelijk mens, op vogels en op viervoetige en kruipende dieren. (Romeinen 1:22-23)

Het zou een grote dwaasheid en tragedie zijn wanneer een man meer van zijn trouwring zou houden dan van zijn bruid. Maar dat is volgens dit gedeelte gebeurt. 

De mensheid is verliefd geworden op de echo van Gods uitnemendheid in de schepping en heeft het vermogen verloren om de onvergelijkbare, originele liefdesroep te horen. 

De boodschap van de schepping is:

Er staat een grote God van heerlijkheid, kracht en vrijgevigheid achter heel dit geweldige universum; je behoort Hem toe; Hij houdt vol geduld je rebelse leven in stand; keer je tot Hem en stel je vertrouwen op Hem en verheug jezelf in Hem, niet in het werk van Zijn handen. 

De dag verkondigd deze boodschap aan iedereen die het in de dag wil horen, sprekend door verblindend heldere zonnestralen, de blauwe lucht, de wolken en de onnoemelijke vormen en kleuren van alles wat zichtbaar is. De nacht verkondigd de “kennis” van dezelfde boodschap aan iedereen die het in de nacht wil horen, sprekend door de grote donkere leegtes, de zomermanen, de ontelbare sterren, de vreemde geluiden, de koele wind en het noorderlicht (Psalm 19:2-3).

Dag en nacht hebben een boodschap: God is heerlijk! God is heerlijk! God is heerlijk!

__