Logo
Betrouwbaar in het alledaagse

 

Betrouwbaar in het alledaagse
____

Overdenking voor 5 juni | Door John Piper | Desiring God

 

Maar zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden. (Mattheüs 6:33) 

Eén van de meest krachtige getuigenissen van de algenoegzaamheid van toekomstige genade is het “geloofsprincipe” dat het leven van zoveel zendelingen, met name die van Overseas Missionary Fellowship (OMF), heeft beheerst.

Zonder hen die een ander patroon volgen te veroordelen, is het de praktijk van hen die in het voetspoor van Hudson Taylor volgen om harten van mensen te bewegen tot geven door met God te spreken en niet met mensen. 

James H. Taylor, de achterkleinzoon van de stichter, legt uit hoe het geloof in toekomstige genade, wat geworteld is in eerder verkregen genade, God eert. 

Wij… beginnen vanuit een positie van geloof. We geloven dat God bestaat. We zijn er op verschillende manieren van overtuigd, maar we hebben allemaal de genade van God leren kennen doordat Hij ons brengt tot de kennis van Hemzelf door Jezus Christus en door de wedergeboorte door Zijn Geest. We hebben een goede grond om in Hem te geloven door het historische feit van de opstanding van Jezus Christus uit de dood: we geloven dat iemand die zegt dat Hij zal sterven en weer op zal staan, en dat ook doet, geloofwaardig is in elk ander opzicht. Daarom zijn we bereid Hem te vertrouwen, niet alleen voor het eeuwige heil van onze zielen, maar ook voor de praktische voorziening van ons dagelijks brood en financiële steun. 

OMF publiceert getuigenissen van Gods verbazingwekkende trouw om de glorie van Zijn algenoegzame toekomstige genade te laten zien. “We willen laten zien dat God te vertrouwen is, dat Hij alles doet wat Hij zegt dat Hij zal doen, door te delen hoe Hij heeft voorzien in alledaagse behoeften als vliegtickets, maaltijden, medische kosten en de algemene ondersteuning van een groep Christenen. Al meer dan honderd jaar.”

OMF is gewijd aan het verheerlijken van de betrouwbaarheid van God — in hun boodschap en in hun methode. Hudson Taylor zei het zo: “Er is een levende God. Hij heeft gesproken in de Bijbel. Hij meent wat Hij zegt en Hij zal alles doen wat Hij beloofd heeft.” 

Mensen met een geloofsleven zijn een grote spiegel van de betrouwbaarheid van God.

__