Logo
Ben jij gek genoeg?


Ben jij gek genoeg?
____

Overdenking voor 22 juni | Door Charles Spurgeon
 

Want het is geen woord zonder inhoud voor u, maar het is uw leven. (Deuteronomium 32:47)

Lees verder 1 Korinthe 3:18—23.

Waar is de dwaasheid van ware religie? Is het dwaasheid om je zorgen te maken over de komende wereld? Nee. Is het dwaasheid om je Schepper je hoogste doel te maken? Nee, nee. 

Is het volkomen dwaas om te geloven dat er iets is zoals gerechtigheid? Dat denk ik niet. En dat er straf is als er gerechtigheid is? Nee, dat is niet dwaas. Is het dan dwaasheid om op te merken dat er geen manier is om te ontsnappen aan onze gevolgen van de zonde dan wanneer het recht voldaan wordt? Is dat dwaasheid?

En als het een feit is dat Christus het recht voldaan heeft voor iedereen die op Hem vertrouwt, is het dan dwaas om op Hem te vertrouwen? 

Als het dwaas is om aan de vlammen van de hel te ontsnappen, laten we dan maar dwazen zijn. Als het dwaas is om Hem te omhelzen die het eeuwige leven geeft, wat is dat dan een gezegende dwaasheid! Laten we dan maar nog dwazer zijn. Laten we dan maar een diepe duik nemen in de diepten van deze dwaasheid! Ik hoop dat God ons ervan weerhoudt iets anders te doen dan te roemen dat we zulke dwazen zijn, om Jezus’ wil!

Wat is jullie wijsheid? Jullie wijsheid ontkent wat je ogen kunnen zien, een God. Jullie wijsheid ontkent wat je geweten je vertelt, dat je schuldig bent. Jullie wijsheid ontkent wat je grootste verwachting is, waar je geest werkelijk naar verlangt, de verlossing in Jezus Christus.

Jullie dwaasheid volgt een bedorven natuur. Het gehoorzaamt degene niet die je de goede weg wijst. Jullie zijn wijs en drinken vergif, wij zijn dwaas en nemen het medicijn. Jullie zijn wijs en jagen op schaduwen, wij zijn dwaas en grijpen de realiteit. Jullie zijn wijs en jullie werken en stoppen jullie geld in zakken vol gaten, jullie geven het uit aan dat wat geen brood is, aan dat wat je nooit kan verzadigen. Wij zijn gek genoeg om verzadigd te worden, gelukkig te zijn en volkomen tevreden te zijn met de hemel en God.

Ter overdenking: Beter een dwaas in de ogen van de wereld, om Christus’ wil (1 Korinthe 3:18; 4:10) dan een dwaas te zijn in de ogen van God om de wereld (Lukas 12:19–20; 1 Korinthe 3:19). Wat voor gek ben jij?

Preek nr. 457
22 juni 1862

______________________________