Logo
Begin aan de maaltijd

 

Begin aan de maaltijd
____

Overdenking voor 11 mei | Door John Piper | Desiring God

 

Proef en zie dat de HEERE goed is! (Psalm 34:9)

Tegen hen, die zeggen dat ze nog nooit de heerlijkheid van God geproefd hebben, zeg ik, “je hebt veel van Zijn voorgerechten geproefd.”

Heb je weleens naar boven gekeken? Ben je weleens geknuffeld? Heb je wel eens voor een warm vuur gezeten? Heb je weleens door het bos gelopen, aan een meertje gezeten of in de zomer in een hangmat gelegen? Heb je weleens je favoriete drankje gedronken op een warme dag of iets lekkers gegeten?

Elk verlangen is, of een oprechte of een vervormde verlokking tot de heerlijkheid van de hemel. 

Je zegt dat je Gods heerlijkheid niet hebt geproefd? Ik zeg dat je Zijn voorgerechten geproefd hebt, begin nu aan de maaltijd.

Je hebt de schaduwen gezien; kijk naar dat wat de schaduw maakt. Je hebt in de warme stralen van de dag gelopen; draai je om en kijk naar de zon zelf. Je hebt de echo’s van Gods heerlijkheid overal gehoord; stem je hart af op de originele muziek. 

De beste plek om je hart af te stemmen is bij het kruis van Jezus Christus. “En wij hebben Zijn heerlijkheid gezien, een heerlijkheid als van de Eniggeborene van de Vader, vol van genade en waarheid” (Johannes 1:14).

Als je de meest geconcentreerde weergave van de heerlijkheid van God wilt, kijk dan naar Jezus in de Evangeliën, kijk vooral naar het kruis. Dit zal je ogen richten, je hart stemmen en je smaakpapillen doen ontwaken, zodat je de heerlijkheid van de ware God overal zal zien, horen en proeven. 

Dat is waar je voor gemaakt bent. Ik smeek je: Gooi je leven niet weg. God heeft je gemaakt om Zijn heerlijkheid te kennen. Streef die kennis na met heel je hart en boven al het andere.

__