Logo
6 manieren waarop Jezus tegen depressiviteit vocht

 

6 manieren waarop Jezus tegen depressiviteit vocht
____

Overdenking voor 9 juli | Door John Piper | Desiring God

 

En Hij nam Petrus en de twee zonen van Zebedeüs met Zich mee en begon bedroefd en zeer angstig te worden. (Mattheüs 26:37)

Er waren verschillende tactieken die Jezus in Zijn strategische strijd tegen moedeloosheid toepaste.

  1. Hij koos een paar goede vrienden om met Hem te zijn. “En Hij nam Petrus en de twee zonen van Zebedeüs met Zich mee” (Mattheüs 26:37)
  2. Hij opende Zijn ziel voor hen. “Mijn ziel is zeer bedroefd, tot de dood toe” (v. 38)
  3. Hij vroeg om hun toezicht en deelname in de strijd. “blijf hier en waak met Mij” (v.38)
  4. Hij stortte Zijn hart uit voor Zijn Vader in gebed. “Mijn Vader, als het mogelijk is, laat deze drinkbeker aan Mij voorbijgaan.” (v. 39)
  5. Hij rustte Zijn ziel in de soevereine wijsheid van God. “Maar niet zoals Ik wil, maar zoals U wilt.” (v. 39)
  6. Hij richtte Zijn blik op de heerlijke toekomstige genade die Hem wachtte aan de andere kant van het kruis. “Hij heeft om de vreugde die Hem in het vooruitzicht was gesteld, het kruis verdragen en de schande veracht en zit nu aan de rechterhand van de troon van God.” (Hebreeën 12:2).

Wanneer er iets in je leven komt wat je toekomst bedreigt, onthoud dit: De eerste schokgolven van de bom zijn geen zonden. Het grote gevaar is dat we er aan toegeven. Opgeven. Niet de geestelijke strijd aan gaan. En de wortel van die overgave is ongeloof — een mislukt gevecht voor geloof in toekomstige genade. Een gebrek aan het koesteren van alles wat God voor ons in Jezus belooft te zijn.

Jezus laat ons een andere manier zien. Niet pijnloos, niet passief. Volg Hem. Vind je vertrouwde geestelijke vrienden. Open je ziel voor hen. Vraag hen op je te letten en voor je te bidden. Stort je ziel uit voor de Vader. Rust in de soevereine wijsheid van God. En richt je blik op de vreugde die je in het vooruitzicht is gesteld in de kostbare en prachtige beloften van God.

__