Logo
6 betekenissen van het zijn in Jezus

 

6 betekenissen van het zijn in Jezus
____

Overdenking voor 29 augustus | Door John Piper | Desiring God

 

Hij heeft ons zalig gemaakt en geroepen met een heilige roeping, niet overeenkomstig onze werken, maar overeenkomstig Zijn eigen voornemen en genade, die ons gegeven is in Christus Jezus vóór de tijden der eeuwen. (2 Timotheüs 1:9)

Het zijn “in Christus” is een ontzagwekkende realiteit. Wat het betekent om in Christus te zijn is adembenemend. Verenigd met Christus. Gebonden aan Christus. 

Als je “in Christus” bent, luister dan wat dat voor jou betekent:

  1. In Jezus Christus is ons genade gegeven voor de schepping van de wereld. 2 Timotheüs 1:9: “genade, die ons gegeven is in Christus Jezus vóór de tijden der eeuwen.”
  2. In Jezus Christus ben je gekozen voor de schepping. Efeze 1:4: “omdat Hij ons vóór de grondlegging van de wereld in Hem uitverkoren heeft.”
  3. In Jezus Christus ben je geliefd door God met een onlosmakelijke liefde. “Want ik ben ervan overtuigd dat noch dood, noch leven, noch engelen, noch overheden, noch krachten, noch tegenwoordige, noch toekomstige dingen, noch hoogte, noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde van God in Christus Jezus, onze Heere.” 
  4. In Jezus Christus ben je van je zonden verlost en zijn ze vergeven. Efeze 1:7: “In Hem hebben wij de verlossing, door Zijn bloed, namelijk de vergeving van de overtredingen, overeenkomstig de rijkdom van Zijn genade.”
  5. In Jezus Christus ben je voor God gerechtvaardigd en de gerechtigheid van God in Christus is aan jou toegerekend. 2 Korinthe 5:21: “Want Hem Die geen zonde gekend heeft, heeft Hij voor ons tot zonde gemaakt, opdat wij zouden worden gerechtigheid van God in Hem.”
  6. In Jezus Christus ben je een nieuwe schepping en een zoon van God. 2 Korinthe 5:17: “Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden.” Galaten 3:26: “Want u bent allen kinderen van God door het geloof in Christus Jezus.”

__